Llocs d'interès

Segons reflexió de l'autor Agustí Morera Gumà en el seu llibre “Historietes de vilanovins contades en rodolins ”.

En un temps no massa llunyà Vilanova del Camí era un poblet rural amb uns cens de 700 veïns, on més o menys l'agricultura, junt amb el treball a la vila, eren el mitjans de vida. El creixement urbà ha estat desmesurat des dels anys seixanta, ja que dels quatre o cincs carrers d'aquella època, s'ha passat a la seixantena que se'n comptabilitzen avui, i tots ells asfaltats, menys els que estan en via d'expansió , ja que encara s'hi construeix.

Boniques i ben acurades places fan agradable el poble. Ara fa goig parar-te una estoneta i fer-hi la xerradeta. De la petita escola dels anys cinquanta s'ha passat a tres centres escolars de gran capacitat, més un Institut, les guarderies tenen cura dels menuts durant les hores de treball dels pares. La sanitat ja no depèn d'Igualada al disposar d'un Ambulatori propi. De dues petites botigues i una Cooperativa existent en el seu temps, s'ha passat a tres o quatre supermercats i una bona munió de botigues, a més d'un Mercat Municipal i d'un altre ambulant els divendres.

També botigues de tota classe de gèneres i productes es troben, fent innecessari el desplaçament a Igualada per comprar. Per a la gent gran una llar d'avis municipal acull a tot jubilat o pensionista, per passar-hi agradables hores.

La joventut té al seu abast un complex Poliesportiu per practicar-hi qualsevol esport; des de futbol fins a handbol, bàsquet... a part d'un gran nombre de clubs i penyes.

La seva importància econòmica es reflexa ens el bancs i caixes que s'han instal·lat d'uns anys ençà quan anteriorment eren inexistents. Els autobusos fan el recorregut Vilanova-Igualada-Sant Maure per dur els Vilanovins al treball. D'un cafè obert solament els dissabtes a la tarda i els dies de festa, s'ha passat a bars i restaurants instal·lats a quasi cada carrer.

Dintre del terme municipal es troben petites i mitjanes empreses, la majoria de tipus familiar ”.

La nostre deducció és que Vilanova s'ha convertit en un poble gran amb vida pròpia.

Darrera actualització: 17.12.2018 | 11:37
Darrera actualització: 17.12.2018 | 11:37