Rutes a peu i en btt pel municipi de Vilanova del Camí

La comarca de l’Anoia és una comarca molt interessant per descobrir-la caminant i també amb BTT. Gaudim d’una geografia variada que ens ofereix des de rutes planeres fins a rutes amb més dificultats. 

L’Ajuntament de Vilanova del Camí pretén dinamitzar el Parc Fluvial que ha construït al voltant del riu Anoia al seu pas pel municipi. Es tracta d’un espai molt interessant per la seva ubicació (rodejada de rutes i elements patrimonials) i també perquè és molt utilitzat pels vilanovins i vilanovines per passejar, anar en bicicleta o practicar atletisme. 

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí s’estan realitzant accions per dinamitzar aquest espai i de retruc el municipi.

 Les rutes són: 

 

  • A peu per la serra de Collbàs

Sortint des del Parc Fluvial, enfilarem cap al dipòsit de Can Titó i allà agafarem el PR C119. Seguirem aquest PR durant 4 km, des del dipòsit de Can Titó fins a uns metres de l’ermita de Collbàs. Aquest PR el podem connectar amb el GR–172 que condueix cap a Santa Margarida de Montbui i cap a la Tossa de Montbui.

El total del recorregut és de 6 km i està previst de fer en 1 h 45 min. aproximadament.

  • A peu cap al Castell de Claramunt per la serra de Cosconar i la Serra de la Guàrdia

Sortint des del Parc Fluvial, enfilarem cap al dipòsit de Can Titó i d’allà agafarem el PR C119. Aquest PR rep el nom de Cinturó de la Conca d’Òdena i té una longitud de 68 km és un recorregut circular que enllaça 9 municipis de la Conca. Nosaltres seguirem un tram de 4 km des del dipòsit de Can Titó fins al Castell de la Pobla.

El total del recorregut és de 7 km i està previst de fer en unes 2 hores aproximadament.

  • Amb BTT per la serra de Collbàs

Sortint des del Parc Fluvial en direcció al dipòsit de Can Titó, arribarem a un tram de 3 km del GR–172, des del dipòsit de Can Titó fins a l’Ermita de Collbàs. El santuari de Collbàs apareix documentat des del 1318 i s’hi venera la Mare de Déu de Collbàs. L’actual edifici data del 1973.

En total el recorregut serà de 5 km i està previst de fer en uns 45 min. aproximadament.

  • Amb BTT cap al castell de Claramunt per la Plana de Ca l’Aromir

Sortint del Parc Fluvial en direcció al dipòsit de Can Titó, arribarem a un tram del GR–172, el més antic de la península Ibèrica i amb un tram total de 193 km. Aquest tros de ruta té una extensió de 4 km i va des del dipòsit de Can Titó fins als peus del Castell de la Pobla. Aquest castell data del segle X, té una extensió de 5.404 m2 i es troba dalt d’un turó de 461 metres des dels quals hi ha una magnífica vista del seu entorn natural.

En total el recorregut serà de 7 km i està previst de fer en uns 45 min. aproximadament. 

Darrera actualització: 11.01.2024 | 09:45