Església de Sant Hilari

L'Església Parroquial de Sant Hilari està situada al carrer Major de Vilanova del Camí, on trobem aquest edifici religiós, propietat del Bisbat de Vic.

El temple actual fou construït el 1803 i beneïda el 1805, ocupant el lloc destinat a l'antiga capella, ja existent en el 1300 i que l'any 1779 deixà d eser sufragània de la Parròquia de la Pobla de Claramunt i esdevingué independent. Fins al 1937 pertanyé al Bisbat de Barcelona, d'on fou segregada per incardinar-se al Bisbat de Vic.

És d'estil clarament neoclàssic i molt gran per a l'època en què fou construït. Consta d'una sola nau amb vuit capelles laterals, totes d'iguals dimensions, menys dues de més petites. Una d'elles destinades a baptisteri i situades sota el cor.

Boveda de canó, tota encalada de color blanc. A la part exterior veiem el campanar en el cantó SW, de planta quadrangular, que en la part superior es converteix en octogonal.

Façana absolutament llissa amb una portalada entre dues columnes i rosassa. Coberta a dues aigües, de teules. Construcció de pedra i arrebossada. Ha patit diverses restauracions després de les destrosses de la Guerra Civil.

El 13 de gener de 1941 es va fer una benedicció d'una nova imatge de Jesús Crucificat per l'església del municipi i es va celebrar un solemne Via-Crucis que va anar per tots els carrers del poble.

Carrer Major - 08788 Vilanova del Camí - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Mossèn Xavier Machacón
Telèfon: 938 060 973
Darrera actualització: 15.01.2024 | 08:44