Municipals 2019

Dimarts, 11 de juny de 2019

Informació de les eleccions municipals 2019 a l'Ajuntament de Vilanova del Camí

Triomf del PSC fregant la majoria absoluta i podríem assegurar que contra tot pronòstic, perquè no es preveia una acumulació de vots tan important de cap força guanyadora. Resultats que tornen a sacsejar el panorama polític a Vilanova del Camí, on només 5 de les 10 formacions que es presenten a aquestes municipals han obtingut representació i es redueix la fragmentació del vot.


La jornada electoral d’Eleccions Municipals i Europees 2019, minut a minut


Era mitjanit quan es feia oficial l’escrutini del 100% dels resultats a Vilanova del Camí, després de mig hora llarga d’aturada en què s’esperava el recompte de l’última mesa, la secció 2 B del Marta Mata que no arribava i que semblava, com finalment va ser, determinant per a Junts per Vilanova ja que podia garantir el regidor de Jordi Baron.

El PSC es consolidava com la força guanyadora després d’una nit en què des de la primera mesa escrutada ja apuntava assolir més del doble de regidors que les passades municipals. Finalment han estat 8 els aconseguits per la candidatura de Noemí Trucharte, és a dir 5 regidors més que ara fa 4 anys, amb un total de 2.338 vots.

V365 ha estat la segona força més votada, amb un total de 1.214 vots. La candidatura de Vanesa González es queda amb 4 regidors i en perd un respecte el 2015, amb la satisfacció de poder conservar gairebé els mateixos votants (n’ha perdut 75) davant l’escombrada socialista en altres formacions municipals.

ERC és l’altra gran guanyadora de la nit amb uns resultats històrics. Per primera vegada obté el tercer regidor al consistori vilanoví. Han estat 887 els vots obtinguts per la candidatura de Marc Bernáldez que passa de ser la cinquena, a la tercera força política a Vilanova del Camí.

Desfeta per contra, a Vilanova Alternativa, que perd 2 regidors i es queda només amb un. La candidatura de Francisco Palacios ha sumat 520 vots, només 164 menys que ara fa quatre anys que en va obtenir 684. Però cal assenyalar que en aquestes eleccions, l’augment de la participació i la concentració del vot en la primera força política ha posat més “car” obtenir aquests regidors. L’últim regidor assignat va ser per al PSC i VA es va quedar a 65 vots d’aconseguir el segon.

Jordi Baron, de Junts per Vilanova, amb 303 vots conserva el seu regidor després d’una nit en què ballava constantment la possibilitat d’entrar o quedar-se fora de l’hemicicle vilanoví.

Els que queden fora del consistori vilanoví després 32 anys amb representació municipal són IPV-VV que han perdut els 2 regidors i també DECIDE el partit d’Imma González que tampoc ha aconseguit el 5% necessari per conservar el seu regidor.

No han aconseguit tampoc aquest mínim de representació: PP, Podemos ni Ciutadans.

La participació a les eleccions d’aquest diumenge a Vilanova del Camí ha estat del 64,16% amb un total de 6.038 votants. Ha crescut per tant, gairebé 4 punts i mig, respecte les municipals del 2015.

Darrera actualització: 19.06.2023 | 11:29