ACOLLIDA DE REFUGIATS

Dijous, 10 de març de 2022

 

 

Des de l’Ajuntament també demanen a la població que si estan disposats a acollir es posin en contacte amb Serveis Socials. Cal tenir molt en compte que aquesta acollida pot allargar-se i, per tant, s’ha de poder garantir per un temps indeterminat.
Per tal de coordinar l’arribada de persones procedents d’Ucraïna i fer-ne un seguiment, l’Ajuntament demana que s’adrecin a les OAC o a Serveis Socials per fer un registre presencial i tenir les seves dades de contacte.

Fora dels horaris d’aquestes oficines municipals, o durant el cap de setmana podeu contactar amb el 012 o amb Creu Roja.

En virtut de la directiva europea que s’ha aprovat per fer front a l’emergència, aquestes persones tenen els mateixos drets que qualsevol ciutadà de la comunitat: dret a la sanitat pública i, en cas dels infants i joves, a l’escolarització, tot i que aquest és un tema que, ara per ara, no és prioritari donada la situació que estan vivint els menors que arriben al nostre país.

En aquests moments, Creu Roja, ha habilitat tres punts de coordinació de refugiats: a l’aeroport de Barcelona - El Prat; a l’estació de Sants i a la Jonquera. Des d’aquests  punts es coordinen els dispositius d’acollida i es van distribuint aquestes persones en hotels, albergs, cases de colònies... repartides pel territori català.

A la comarca de l’Anoia les tècniques referents d’acollida i polítiques migratòries són:

Anahí de Febrer – Consell Comarcal de l’Anoia

Núria Català – Ajuntament d’Igualada

 

Darrera actualització: 10.03.2022 | 20:23