Vilanova entra avui a la fase 2 de la desescalada que permet l’obertura de bars i restaurants i la reunió de grups de fins a 15 persones

Dilluns, 1 de juny de 2020 a les 13:00

Vilanova del Camí ha entrat aquest dilluns 1 de juny la la fase 2 de la desescalada. En aquesta fase es flexibilitzen algunes mesures malgrat que encara hi ha restriccions per exemple pel que fa a la circulació. Mentre duri aquesta fase, es pot circular dins la mateixa regió sanitària amb llibertat sense cap limitació d'horari però no està permès el desplaçament sense justificar a altres regions sanitàries.

Pel que fa a les passejades i la pràctica de l’esport no professional, s’eliminen les franges horàries i les limitacions tant de temps com de distància. Per tant, es podran fer durant tot el dia i dins la mateixa regió sanitària. Això sí, caldrà portar mascareta.

Es podrà fer esport no professional a qualsevol via o espai públic, inclosos parcs naturals i zones verdes, dins de la regió sanitària, però caldrà parar atenció a les franges horàries: Fins a 70 anys, es podrà sortir a qualsevol hora excepte entre les 10 i les 12 del migdia  i les 7 i les 8 del vespre. Aquestes són hores reservades per a les persones majors de 70 anys.

A la fase 2 es permeten reunions amb un màxim de 15 persones

Pel que fa a les reunions, es poden fer als domicilis, a les zones comunes dels edificis, al carrer, etc i hi poden participar fins a un màxim de 15 persones. Cal respectar la distància de seguretat de 2 metres o utilitzar mascareta. 

També s’augmenta l'aforament en els casaments on està permesa la participació de 100 persones a l'aire lliure, 50 en espais tancats. Així mateix, en les vetlles, també augmenta l’afomament: 15 persones en espai tancats; 25 en oberts.

Pel que fa a  bars i restaurants, poden obrir amb una ocupació màxima del 40% i garanties de separació i només podran oferir el servei a taula, no a la barra. Les terrasses mantenen la limitació al 50% de les taules, amb una ocupació màxima de 15 persones per grup.

Els establiments podran obrir amb un aforament màxim de 40% amb estrictes mesures de neteja i desinfecció

En aquesta fase 2 de la desescalada, poden obrir al públic els establiments i locals comercials minoristes, sense restricció de metres quadrats, amb un aforament màxim del 40%. S’ha de garantir una distància mínima de 2 metres entre clients. Si no es pot garantir, només pot haver-hi un client dins del local.

Caldrà marcar un horari d’atenció prioritari per a majors de 65 anys.

La normativa estableix diferents obligacions als comerciants com la neteja i desinfecció dues vegades al dia de les instal·lacions així neteja diària de la roba de feina. Hauran de fer revisió diària del funcionament de sanitaris, aixetes i poms de portes dels lavabos i garantir una ventilació adequada del local.

Els clients no podran utilitzar els serveis, excepte en casos estrictament necessaris i immediatament caldrà netejar-los. També caldrà marcar al terra la distància de seguretat de dos metres i es posarà a disposició dels clients gel hidroalcohòlic.

Darrera actualització: 01.06.2020 | 18:33