Protecció Civil posa en Alerta el pla NEUCAT per la previsió de nevades intenses a la Catalunya Central

Dimecres, 25 de març de 2020 a les 19:00

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en ALERTA el pla NEUCAT per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de nevades intenses a partir d’avui al Pirineu, Catalunya Central i al prelitoral

Segons l’SMC, la cota de neu rondarà avui dimecres els 600 metres en general i es podrà superar el gruix de 5 cm a cotes superiors de 700 metres.

Amb el pas de les hores, la nevada s’estendrà a les comarques de la Catalunya Central i al prelitoral. Demà dijous la cota de neu baixarà i oscil·larà entre els 400 i 600 metres en general, tot i que podrà situar-se localment per sota. Es podran superar els 2 cm de gruix a cotes superior a 500 metres.

De cara a la mobilitat, Protecció Civil de la Generalitat recorda que s’ha de limitar al mínim i que els desplaçaments només es poden fer en els casos previstos pel decret d’estat d’alarma. Protecció Civil recomana a la ciutadania, de cara a la mobilitat per aquestes zones, que estigui atenta a les previsions meteorològiques i que consulti les incidències de trànsit abans de sortir de casa. 

Temperatures hivernals en aquest principi de primavera

Des de l’Observatori de Pujalt anuncien una baixada de les temperatures a partir d’avui dimecres i l’aparició de precipitacions que poden ser en forma de neu. DE fet a primera hora d’aquest dimecres, alguns municipis de l’Alta Anoia ja han vist nevar.

Les temperatures continuaran baixant aquesta tarda i nit i també de cara a demà dijous, arribant a màximes d’entre 3 i 7 graus. Divendres al vespre podríem tenir temperatures mínimes per sota de zero graus. Les temperatures es podrien recuperar el cap de setmana però dilluns sembla que tornarien a baixar.

Darrera actualització: 25.03.2020 | 19:36