Preguntes i respostes de l’àmbit laboral sobre el SARS-CoV-2

Dilluns, 16 de març de 2020 a les 16:00

L’Ajuntament de Vilanova del Camí està rebent moltes consultes de persones que resideixen al municipi i que, des que es va decretar el confinament per part de la Generalitat, no poden sortir de la zona confinada per anar a treballar. Traslladem alguns consells i recomanacions que esperem puguin resoldre alguns dubtes

Les consultes que la ciutadania ha fet als tècnics municipals giren entorn a les sol·licituds que estan fent algunes empreses als seus treballadors. Els demanen, per exemple, que justifiquin la seva residència a la zona confinada. L’ Ajuntament té restringides les visites presencials i per tant, no es poden expedir, volants ni altres documents per certificar-ne la residència perquè aquest tràmit s’ha de fer via presencial. 

La recomanació és adjuntar a l’empresa la resolució del govern de la Generalitat decretada el vespre de dijous, una fotocòpia del DNI i qualsevol altre document oficial on hi figuri l’adreça actual perquè puguin comprovar que es resideix a la zona confinada on està prohibit, de moment, entrar i sortir, excepte en els supòsits que contempla el decret.

D’altra banda, el Departament de Salut ha publicat un document amb preguntes i respostes de l’àmbit laboral sobre el SARS-CoV-2, amb recomanacions per a les empreses i per als treballadors. Es recomana a les empreses que mentre duri el confinament, adoptin mesures de flexibilitat per al personal com ara el teletreball.

Atenent també a altres consultes ciutadanes, el que s’ha anunciat avui, per part dels alcaldes de la Conca és l’obertura dos corredors per a l’entrada i sortida de mercaderies amb voluntat recolzar el sector de l’economia productiva. En cap cas està permesa la circulació dels particulars.

Adjuntem la resolució del Govern de la Generalitat en PDF i la informació que va publicar Salut el 12 de març.

Darrera actualització: 16.03.2020 | 16:10