Noemí Trucharte demana als joves que es quedin a casa i que evitin visitar els amics o els avis | ÀUDIO

Dimarts, 31 de març de 2020 a les 18:00

L’alcaldessa de Vilanova del Camí Noemí Trucharte ha compartit a Ràdio Nova algunes de les dades més significatives d’aquest mes de març. L’alcaldessa ha posat especial èmfasi en la xifra de defuncions que s’ha registrat als municipis de la conca entre l’1i el 30 de març i que triplica la del mes de març de 2019, i la mitjana del mes de març dels darrers 5 anys.

Durant la compareixença diària dels alcaldes i alcaldesses, ja s’ha repassat aquesta xifra, que confirma la gravetat del brot de coronavirus a Igualada. Per això, l’alcaldessa ha insistit en la necessitat de mantenir l’aïllament i ha tornat a demanar a la ciutadania que es quedi a casa.

Noemí Trucharte ha enviat un missatge especialment als joves, segurament el col·lectiu que pitjor encaixa això de quedar-se a casa. Tot i així, els demana que no surtin ni quedin amb amics o familiars perquè malgrat trobar-se bé o no tenir simptomatologia, poden ser portadors del virus. 

Un dels temes que més preocupa els alcaldes i alcaldesses de la conca és la desprotecció dels treballadors que no han pogut treballar des que va començar el confinament. Són persones que han quedat fora de la protecció de l’estat d’alarma i necessiten una autorització del govern central per poder tramitar una baixa per Incapacitat Laboral Temporal. L’alcaldessa confia que aquesta autorització arribarà avui i que tindrà efectes retroactius al 13 de març. 

L’alcaldessa també ha destacat la bona sintonia entre els set alcaldes de la conca que els ha permès treballar en la mateixa direcció i adoptar les mateixes mesures per a la ciutadania dels quatre municipis confinats. Ha posat en valor la unificació de criteris que s’han traduït en idèntiques mesures per a tothom. 

Pel que fa a la neteja i desinfecció dels carrers del municipi, Noemí Trucharte ha assegurat que s’ha per tots els carrers i que es continua insistint en les zones on es pot donar per trànsit de persones com és a l’entorn del CAP o de les zones comercials. Aquestes tasques estan repartides i coordinades entre Fomento, la Brigada Municipal, els Agents Rurals i l’empresa local Herme.

Darrera actualització: 31.03.2020 | 20:21