L’ús de mascaretes és obligatori en espais tancats i en espais oberts quan no es puguin assegurar dos metres de distància

Dijous, 21 de maig de 2020 a les 12:30

A partir d’avui és obligatori l’ús de mascareta en llocs tancats i en lloc oberts on no es pugui assegurar una distància mínima entre persones de dos metres. 

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat aquest dimecres com i en quines circumstàncies serà obligatori l’ús de la mascareta. Una obligació que afecta totes les persones majors de sis anys, malgrat que també és recomanable el seu ús en infants de 3 a 6 anys.

La llei marca que la mascareta s’ha de sur sempre que no es pugui  mantenir la distància de seguretat de com a mínim dos metres, tant si és a la via pública, com en espais a l’aire lliure o espais tancats d'ús públic o que estiguin oberts al públic.

S'aconsella que siguin mascaretes higièniques o quirúrgiques i que tapin el nas i la boca.

La llei eximeix de portar mascaretes en casos especials, per exemple,quan es tracti de persones amb dificultats respiratòries, que ho tinguin contraindicat per motius de salut, discapacitat o dependència, en activitats incompatibles, com ara menjar i beure i per causa de força major o situació de necessitat.

Darrera actualització: 21.05.2020 | 13:57