Les zones de càrrega i descàrrega seran d’ús exclusiu les 24 h

Divendres, 13 de març de 2020 a les 10:30

Les zones de càrrega i descàrrega són a partir d’aquest migdia d’ús exclusiu les 24 h per a aquesta activitat. Així ho ha comunicat la Policia Local de Vilanova del Camí des d’on també demanen la col·laboració ciutadana per poder garantir aquests espais lliures i facilitar la descàrrega, en qualsevol moment del dia, dels subministraments bàsics

És una altra de les mesures extraordinàries que s’ha pres davant la situació de confinament i la restricció d’entrades i sortides als municipis de la Conca d’Òdena. Així s’ha anul·lat la restricció d’horaris d’ús de zones de càrrega i descàrrega, de manera que aquestes zones es podran utilitzar les 24 hores del dia, per l’activitat de càrrega i descàrrega.

La Policia Local demana també la col·laboració per garantir el bon funcionament de la centraleta en casos d’emergència

Les trucades per consultes sobre l’afectació del confinament van arribar a col·lapsar ahir al vespre la centraleta de la Policia Local. Tot i la comprensió davant la situació excepcional que es viu a la conca d’Òdena des d’ahir al vespre, es demana fer un ús mesurat del telèfon de la Policia Local per poder atendre la ciutadania en cas d’emergència.

El nombre de trucades va arribar a bloquejar la centraleta i va deixar sense atenció unes noranta trucades. Avui l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha decretat serveis mínims, però s’ha reforçat amb personal d’altres departaments l’atenció telefònica al 93 805 44 22 i també ens recorden el telèfon del CAP (93 806 33 02) el telèfon de Salut Respon 061, gratuït des d’aquest dijous, i el 112 també en casos d’emergència.

Pel que fa a la mobilitat, la Policia Local recorda que no s’ha decretat el confinament genèric dels ciutadans als seus domicilis, però que sí es demana limitar al màxim el contacte per evitar la propagació del coronavirus i sobretot evitar les concentracions. 

I per evitar el col·lapse al CAP també assenyalen que les baixes mèdiques per confinament es podran sol·licitar per telèfon en els pròxims dies i es generaran amb efectes retroactius. 

Darrera actualització: 13.03.2020 | 20:19