L’alcaldessa Noemí Trucharte demana als vilanovins “responsabilitat i sentit comú” per fer front al virus | ÀUDIO

Dijous, 19 de març de 2020 a les 16:00

Avui es compleix la primera setmana de confinament, i sembla que s’estan complint els pitjors pronòstics per a la Conca d’Òdena, que ha registrat un augment importat tant pel que fa als contagis com pel que fa al nombre de víctimes mortals. El brot de coronavirus a Igualada ha passat de 88 a 207 positius i a les 14 víctimes que s’han registrat des que va començar l’epidèmia, avui lamentàvem sis morts més en una residència de gent gran de Capellades, encara per confirmar que totes siguin per coronavirus. En parlem amb l’alcaldessa, Noemí Trucharte, amb qui farem una valoració de la situació actual.

L’alcaldessa vilanovina Noemí Trucharte,  demana calma a la població perquè assegura “encara no hem arribat al punt àlgid” i insisteix en la necessitat d’extremar les precaucions i les mesures de seguretat. “Ara més que mai, diu l’alcaldessa s’han de seguir les instruccions marcades: Sortir al carrer el mínim temps possible, tant si és per anar a comprar, com per anar a la farmàcia o per passejar el gos” perquè estem arribant a una situació molt preocupant. 

Ahir mateix, des dels mitjans locals, alertàvem a la població que està prohibit llençar els guants al carrer després d’haver estat utilitzats als comerços locals. Avui l’alcaldessa ha apel·lat a “la responsabilitat i el sentit comú perquè una acció com aquesta pot ajudar a propagar-ne el virus”.

L’alcaldessa ha fet una crida als propietaris dels gossos, a qui recorda que no està permesa l’entrada d’animals de companyia als parcs ni a les places. “L’ajuntament està fent un esforç per mantenir netes i desinfectades aquestes places i hi ha espais habilitats per portar els gossos, els pipicans, per tot el municipi” ha dit. 

S’intensifiquen els controls policials per garantir la seguretat de la població i ja s’han imposat les dues primeres sancions

Noemí Trucharte ha explicat a Ràdio Nova que s’han augmentat els controls policials a la via pública amb la voluntat d’eradicar aquest tipus d’accions irresponsables. Ahir, la Policia Local va interposar les dues primeres sancions per incomplir la normativa de confinament i assegura que “aquests controls s’intensificaran encara més per crear consciència en la població que això és un tema greu”. 

Aquest matí de dijous el voluntariat de la Creu Roja a l’Anoia ha procedit a la descàrrega i distribució a Vilanova del Camí de 8.400 quilos provinents del Programa Operatiu d’Ajuda Europea per a les persones en major risc d’exclusió social del municipi. L’alcaldessa Noemí Trucharte ha explicat que “està garantida la reposició d’aliments a Banc de la Teca que ajuda a les famílies més vulnerables del municipi, però també estan garantides les ajudes als nens i nenes que gaudeixen de beques menjador i altres ajudes pels col·lectius en risc coordinades des dels Serveis Socials”.

Per altra banda, l’alcaldessa explica que, des de l’ajuntament s’ha creat un dispositiu per a la neteja i desinfecció de places i carrers. Aquest dimecres Fomento va començar aquestes tasques per les zones més transitades, el CAP i davant les zones comercials; a la tarda s’hi va afegir personal de la Brigada Municipal que es va ocupar de la desinfecció de les places i aquest dijous, s’han incorporat els Agents Rurals. Trucharte confia incorporar, en breu, la col·laboració dels ADF amb l’objectiu d’arribar a tots els carrers del municipi. 

Noemí Trucharte, ha explicat que l’OAC, l’Oficina d’atenció al Ciutadà, s’ha reforçat aquest dies amb més personal per resoldre els dubtes i qüestions de la ciutadania. Trucharte ha explicat que s’estan atenent al voltant d’un centenar de trucades diàries i moltes són per demanar el certificat conforme estan en una zona confinada, un document obligatori per tramitar la baixa laboral (ITL) 

Els alcaldes de la conca, explica Trucharte, han demanat que s’habiliti un número de telèfon exclusiu per la conca per atendre totes aquestes consultes. L’alcaldessa de Vilanova del Camí ha agraït al personal de l’Ajuntament, també a Ràdio Nova, per la tasca que estan fent en aquests moments tan complicats per ajudar la ciutadania i mantenir-la informada.

Darrera actualització: 19.03.2020 | 17:33