L’Ajuntament de Vilanova precinta els parcs per mantenir l’espai lliure del virus - Entrevista a l’alcaldessa Noemí Trucharte | ÀUDIO

Divendres, 20 de març de 2020 a les 18:00

Com cada dia Ràdio Nova ha fet una entrevista a l’alcaldessa de Noemí Trucharte per actualitzar la informació sobre la situació actual de Vilanova del Camí i la conca d’Òdena respecte del brot de coronavirus. Trucharte ha explicat que “la situació és molt greu” i que “cal extremar les mesures de seguretat”. Per això ha decidit precintar els parcs -que ja estan desinfectats- amb la voluntat de mantenir l’espai lliure del virus

L’alcaldessa assegura que “encara hi ha persones que fan ús d’aquest espai públic malgrat que les instruccions són quedar-se a casa i sortir el temps que sigui estrictament indispensable, bé per comprar, bé per passejar els gossos”. Malgrat tot, encara hi ha gent que surt per passejar o a fer esport, tant pel carrer com per Can Titó, “posant en risc la seva salut i la de tots”, diu Noemí Trucharte. 

Per aquest motiu, diu l’alcaldessa, ha demanat a la Policia Local que intensifiqui els controls i que sancioni a les persones que no compleixen les mesures de seguretat i prevenció decretades. Aquest dijous, explica Noemí Trucharte, “es van imposar 9 sancions i continuarem així fins que la gent entengui que això no va de broma, que és un tema molt greu”.

Durant l’entrevista, l’alcaldessa vilanovina, ha agraït a les empreses, emprenedors i a les llars d’infants les donacions de material divers som mascaretes quirúrgiques, guants, de làtex, o granotes. Assegura que està “orgullosa de l’actitud generosa i altruista d’aquestes empreses” i ha lloat “aquestes iniciatives que demostren una vegada més que Vilanova del Camí és una vila solidària que sap estar a l’alçada del moment”.

Els esforços de l’ajuntament de Vilanova del Camí i de la resta dels ajuntaments de la conca estan dirigits a la protecció de la ciutadania. “La salut de la població és prioritària però també cerquem la seva protecció econòmica. Cal cercar aquest equilibri per intentar que l’impacte econòmic d’aquesta crisi sigui el menor possible”.

Noemí Trucharte també ha recordat que des del web municipal es pot descarregar un document per sol·licitar una moratòria per al pagament de la hipoteca. Una vegada es tingui complimentada, l’alcaldessa recomana trucar a l’entitat financera per saber de quina manera s’ha de fer el tràmit, si presencial o telemàticament. Trucharte demana “seny” a la població i evitar cues a les entitats financeres.

Darrera actualització: 20.03.2020 | 19:03