La Fase 1 permet les reunions amb un màxim de 10 persones i l’obertura de terrasses

Dilluns, 18 de maig de 2020 a les 12:00

Vilanova del Camí passa avui a la fase 1 de la desescalada. Durant aquesta  fase es relaxen algunes restriccions malgrat l’obligatorietat de respectar la distància social i les mesures de protecció i d’higiene.

A partir d’avui, el petit comerç, de menys de 400 m2, podrà obrir però seguint les mesures de seguretat indicades per Sanitat i s’habilitaran horaris per a les persones grans. Respecte de la setmana passada, ja no s’haurà de demanar cita prèvia.

També està previst que s’obrin al públic terrasses de bars i restaurants però amb restriccions, amb una ocupació màxima de 10 persones per taula o agrupació de taules, i al 50% de la seva capacitat. Des de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí s’està valorant l’ampliació d’aquestes terrasses, prèvia sol·licitud dels interessats.

En aquesta Fase també estan permeses les reunions de com a màxim 10 persones tant als domicilis com a l’aire lliure, respectant la distància social de 2m. I les famílies podran anar a les segones residències sempre que estiguin a la mateixa província

A partir d’avui també està prevista l’obertura de biblioteques, museus, establiments d’actes i espectacles culturals i dels hotels i establiments turístics i també s’obriran locals de culte a un terç de la seva capacitat.

Pel que fa a les vetlles i els funerals, es poden fer en qualsevol tipus d’instal·lacions amb un límit màxim de 15 persones a l’aire lliure i 10 en espais tancats. Poden ser persones que no convisquin juntes.

Malgrat passar a la Fase 1,des de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, demana a la ciutadania la màxima prudència. Asseguren que no podem relaxar-nos si no volem tornar a la situació de fa dos mesos.

Darrera actualització: 18.05.2020 | 13:54