La Creu Roja distribuirà 8.500 kg. d’aliments a persones en risc d’exclusió de Vilanova del Camí durant el confinament

Dijous, 19 de març de 2020 a les 10:00

Aquest dijous 19 de març al matí, el voluntariat de la Creu Roja a l’Anoia procedirà a la descàrrega i distribució a Vilanova del Camí, dins la zona de confinament pel COVID-19 de la Conca d’Òdena, de 8.400 quilos provinents del Programa Operatiu d’Ajuda Europea per a les persones en major risc d’exclusió social del municipi.

Aquesta distribució normalitzarà l’accés alimentari de col·lectius vulnerables malgrat el confinament actual, a més de reposar de forma normalitzada el Banc de la Teca de Vilanova del Camí.  En aquest sentit, per tant, la Creu Roja assegurarà la distribució normalitzada d’aliments en els 4 municipis afectats pel confinament a Catalunya, com són Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí.

Entre d’altres productes alimentaris, es repartiran: oli d’oliva, arròs, batuts, conserves de tonyina, carn, sardines, verdures i fruita en almívar, galetes, cigrons cuits, llet, pasta, tomàquet fregit i potets d’alimentació infantil.

Aquests productes els reparteixen una desena de voluntaris formats amb mesures d’autoprotecció, d’higiene i de seguretat al Banc de la Teca entre la població vulnerable del municipi de Vilanova del Camí, prèvia valoració dels Serveis Socials Bàsics.

El Banc de la Teca de Vilanova Camí atén un centenar de famílies cada mes

El Banc de la Teca és el Centre de distribució d’Aliments del municipi, que funciona des de l’any 2012, amb la participació d’una desena de persones voluntàries de la Creu Roja a l’Anoia i de l’Associació Voluntaris del Banc de Teca. Actualment, s’atenen aproximadament unes 100 famílies al mes, distribuïdes en dos torns mensuals.

A més del producte sec, també s’hi reparteix, gràcies a la Fundació Banc dels Aliments, fruita, ous, làctics, sucs de fruita, entre d’altres, que permeten complementar el lot bàsic alimentari per a cada família. L’Ajuntament de Vilanova del Camí, a més, també hi distribueix productes d’higiene personal i de la llar.

Amb tot, al llarg de l’any entitats i associacions del municipi endeguen iniciatives amb l’objectiu de recaptar aliments que es distribueixen al Banc de la Teca, que ocupa la planta baixa del Rovy Espai Cultural (c. Santa Llúcia, Vilanova del Camí).

Darrera actualització: 19.03.2020 | 16:45

Imatges

Creu Roja aliments Creu Roja aliments 3