Jordi Barón: “L’Ajuntament ha preparat un paquet de mesures per reactivar el sector del comerç i serveis de Vilanova del Camí”

Dimarts, 26 de maig de 2020 a les 12:00

Els regidors de Promoció Econòmica de la conca d’Òdena han treballat conjuntament des de l’inici de la pandèmia per afrontar conjuntament la problemàtica econòmica derivada del confinament. Han buscat solucions comuns a problemes comuns com la dinamització del teixit comercial, els autònoms i la petita i mitjana empresa que passa per la creació d’una línia de microcrèdits dotada amb 350.000 €.

Aquestes ajudes s’articularà de manera específica a cada municipi. A Vilanova del Camí, ha explicat Jordi Barón, s’han redactat les bases que regularan aquestes subvencions reintegrables tenint en compte la realitat del municipi. Les subvencions seran com a màxim de 4.000 € per beneficiari, al 0% i retornables en tres anys que començaran a comptar al febrer de 2021.

Són subvencionables les despeses generades per la compra d’equips de seguretat o sanitaris, les emprades en solucions digitals, campanyes de comunicació o consultoria i despeses de lloguer.

L’Ajuntament destinarà 40.000 € en ajudes econòmiques directes per reactivar el sector comercial i de serveis

A banda dels microcrèdits, l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha creat una línia de subvencions econòmiques directes per reactivar el sector del comerç i serveis davant la crisi econòmica derivada pel COVID-19.

La voluntat d’aquestes ajudes és donar un impuls a l’activitat econòmica  injectar liquiditat en el sector que travessa un moment complicat.

La convocatòria “Reactiva el sector comercial i de serveis de Vilanova del Camí” s’ha dotat amb un pressupost de 40.000 € i s’adreça als autònoms, i empresaris del comerç i serveis inclosos els del mercat municipal. En queden exclosos els fabricants i majoristes que no tenen venda al detall.

Per accedir a les ajudes s’hauran de complir dues condicions: Que durant el 2019 la facturació de l’empresa no hagi superat els 500.000 € i, que tingui menys de 10 treballadors. Les ajudes econòmiques seran de 350 € per cada sol·licitud fins a esgotar la partida. 

Les dues ajudes, tant les dels microcrèdits com les de reactivació del comerç es podran sol·licitar una vegada hagin estat aprovades pel Ple, que previsiblement es reunirà a primers de juny.

L’ampliació de les terrasses és un fet extraordinari, provisional i puntual per ajudar al sector de la restauració, molt afectat per la crisi sanitària

Una altra de les iniciatives que es va posar en marxa fa setmanes a través de ConcaComerç és l’Ara més que mai. La primera fase, “Ara més que mai, estem per tu” tenia la voluntat de fer un reconeixement als comerços que han estat oberts durant tot el procés, acompanyar-los i agrair-los l’esforç que han fet explica el regidor Jordi Barón. Ara, durant la segona fase, “Ara més que mai, jo compro a casa” l’objectiu és estimular i consciència la ciutadania que cal comprar a casa per ajudar els comerços i retornar-los així el seu esforç. 

Des del passat cap de setmana està permesa l’obertura de les terrasses de bars i restaurants seguint les mesures de seguretats marcades pel govern. Des de Promoció Econòmica es va oferir la possibilitat als restauradors d’ampliar la seva superfície per compensar la reducció de l’ocupació. Jordi Barón explica que aquesta és una mesura extraordinària, provisional i puntual per ajudar al sector de la restauració que ha quedat molt afectat per l’estat d’alarma. 

Baron s’ha posat a disposició dels emprenedors locals per oferir-los assessorament i acompanyament en un moment tan complicat com l’actual.

Darrera actualització: 26.05.2020 | 17:54