Generalitat, ajuntament i centres d’ensenyament treballen plegats per garantir la igualtat d’oportunitats entre l’alumnat vilanoví

Dijous, 30 d'abril de 2020 a les 13:00

L’inici telemàtic del tercer trimestre als centres d’ensenyament de Vilanova va deixar palesa una bretxa digital que s’ha intentat pal·liar amb la distribució de 77 equips portàtils i la seva portabilitat. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, de l’ajuntament i dels propis centres.

Des de la Generalitat s’han habilitat 22 línies de connectivitat per a l’alumnat de final de cicle, és a dir, de sisè, de 4t d’ESO i de 2n de Batxillerat. D’altra banda, cada escola ha posat a disposició els equips del centre per al seu alumnat i l’ajuntament ha ofert els seus portàtils a l’alumnat de l’institut. Des de l’ajuntament de Vilanova del Camí també s’ha gestionat la compra dels routers i les targetes SIM per oferir internet a l’alumnat que no en disposa.

Aquest dimecres s'han acabat de recollir els equips portàtils, chromebook, en les tres escoles del municipi i els voluntaris de Protecció Civil s'han encarregat de portar-los als domicilis dels alumnes que els necessiten.

La regidora d’Educació, Eva Vadillo, s’ha mostrat “molt agraïda per la predisposició i la implicació de tots els centres d’ensenyament de Vilanova de Camí, gràcies als quals s’ha pogut fer front a la bretxa digital que a hores d'ara té molta importància”.

Vadillo ha agraït a Protecció Civil i a la Policia Local tota l'ajuda que han prestat per poder gestionar les recollides en els centres i els consegüents repartiments.

La regidora també ha explicat que s'han destinat part dels recursos municipals als alumnes que feien Estudi Assistit abans del confinament, i que a dia d'avui, continuen rebent aquest suport.

Darrera actualització: 30.04.2020 | 13:54

Imatges

Distribució equips 1 Distribució equips 2 Distribució equips 3