ENTREVISTA | Susana Gutiérrez: “La Policia Local ha posat 20 denúncies en quatre dies per saltar-se les normes del confinament”

Dimecres, 15 d'abril de 2020 a les 16:00

Els veïns i veïnes de Vilanova del Camí i la conca d’Òdena han encetat la cinquena setmana de confinament, però la situació d’excepcionalitat a la Conca d’Òdena produïda pel coronavirus, ha anat variant des del seu inici. 

La mitjanit del 12 de març es va decretar el tancament perimetral d’Igualada, Vilanova, Montbui i Òdena, i per tant ningú en podia entrar ni sortir.

El 13 d’abril, el govern espanyol va aixecar el confinament perimetral i els municipis de la conca van quedar en la mateixa situació que la resta de municipis de tot l’estat. La ciutadania continua confinada a casa però es pot desplaçar entre municipis i, a partir d’aquest dimecres, també ho pot fer per treballar.

La regidora de Règim Interior de Vilanova del Camí, Susana Gutiérrez, creu que després de tants dies de confinament, la gent ja té moltes ganes de sortir al carrer. Tot i així, assegura que una gran majoria de la població està respectant les mesures decretades per l’estat i únicament surten de casa per realitzar les compres necessàries o per passejar el gos, i ara també per anar a treballar. 

És cert, però, explica Gutiérrez, que hi ha una part de la població que amb l’aixecament del confinament s’ha relaxat però manté que les actituds incíviques i irrespectuoses representen una minoria.

Des que va començar el confinament, la Policia Local de Vilanova del Camí ha posat 58 denúncies, 20 de les quals en només quatre dies, de dissabte a dimarts de la Setmana Santa.  La regidora assegura que hi ha gent que encara no ha entès què vol dir estar confinada i intenten saltar-se les normes constantment. En aquest sentit, Gutiérrez diu que hi ha algun veí del municipi que ha estat sancionat fins a tres vegades en un sol dia. 

La majoria de les denúncies, explica Susana Gutiérrez, s’han produit en la zona rural i natural de Vilanova, a persones que surten a passejar o a fer esport. 

També ha alertat a les persones que tenen hort que segueixin les indicacions de les autoritats. Només es pot anar a collir el que tenen plantat i sempre utilitzant el temps mínim indispensable. No es poden treure les males herbes ni plantar-hi res. Lamenta que les persones més perjudicades per aquesta norma siguin persones grans però justament són el col·lectiu més vulnerable i el que menys s’hauria d’exposar.

La regidora de Governació, ha agraït als vilanovins i vilanovines la seva actitud responsable i cívica que estan mostrant durant el confinament. També ha tingut paraules de suport i reconeixement per a la Policia Local i per als voluntaris de Protecció Civil “que ens estan ajudant moltíssim en aquests moments d’excepcionalitat”.

Darrera actualització: 15.04.2020 | 18:51