ENTREVISTA | Noemí Tucharte demana “lleialtat institucional” a totes les administracions i les insta a pensar en primer lloc en la ciutadania

Dijous, 26 de març de 2020 a les 19:00

L’alcaldessa Noemí Trucharte ha compartit amb Ràdio Nova l’actualització de la informació relativa a la gestió del coronavirus a la conca. L’alcaldessa ha destacat la feina conjunta que s’està fent des dels quatre ajuntaments confinats i ha demanat a la resta de les administracions “lleialtat institucional”.

Noemí Trucharte ha reconegut que els alcaldes i alcaldesses de la conca estan vivint un moment molt dur i intens però justament aquesta crisi els ha facilitat el treball conjunt i coordinat amb l’únic propòsit de protegir la població. 

Sobre l’anunci que aquest dimecres van fer els consellers Buch i Vergés, demanant passar a la fase 2 del confinament i que finalment el govern central no ha autoritzat, Trucharte no ha volgut entrar en polèmica. Assegura que “si s’han o no d’adoptar mesures més restrictives, no els toca als alcaldes decidir-ho. És una decisió que han de prendre les autoritats competents, basant-se en la informació de què disposen els professionals sanitaris i el PROCICAT”, ha dit l’alcaldessa. 

Sobre la dinamització econòmica del territori, l’alcaldessa Noemí Trucharte ha celebrat la creació del portal Conca Connectada. Un web que convida els autònoms i les petites i mitjanes empreses dels set municipis de la conca a anunciar els seus productes i serveis amb la finalitat de promoure l’economia i l’ocupació del territori. 

Noemí Trucharte ha aprofitat el pas per l’emissora municipal per agrair als professionals, sanitaris, dels serveis funeraris, d’assistència primària, cossos de seguretat i emergències, la feina que estan fent i també ha posat en valor la coordinació i el treball conjunt que estan fent els set alcaldes de la Mancomunitat pel bé del conjunt de la ciutadania. Trucharte ha demanat a les diferents administracions “respostes clares” per abordar alguns aspectes d’aquests crisi sanitària, com són les baixes per incapacitat laboral que es van demanar per als treballadors i treballadores que no poden treballar des que es va confinar la conca.  

Així mateix, explica Noemí Trucharte, els alcaldes i alcaldesses de la conca han demanat per escrit a la consellera de Salut Alba Vergés i al Ministre de Salut Salvador Illa, l’enviament de 70.000 tests ràpids de coronavirus, atenent l’alta mortalitat registrada a la conca.

Per altra banda l’alcaldessa vilanovina ha tornat a insistir en la necessitat de seguir únicament els canals d’informació local davant l’aparició de notícies falses com la que fa uns dies assegurava que a la residència Amavir hi havia 180 persones aïllades. Trucharte, que ja va desmentir aquesta informació, ha demanat a la població que no comparteixin aquestes notícies perquè “creen alarma, incertesa i molta preocupació a la població”

Per contra, l’alcaldessa ha demanat als veïns i veïnes de Vilanova del Camí que agafin totes les trucades que rebin, fins i tot les que apareixen en número ocult, perquè poden ser trucades de l’Ajuntament o del Consell Comarcal. És especialment important que segueixen aquest consell les persones que mantenen alguna relació amb els Serveis Socials.

Darrera actualització: 26.03.2020 | 19:41