ENTREVISTA | L’Ajuntament demana a l’ICAM que acceleri els tràmits de les baixes per Incapacitat Temporal que a Vilanova afecten 300 persones

Dilluns, 20 d'abril de 2020 a les 17:00

Els alcaldes i alcaldesses de la conca continuen treballant contrarellotge perquè l’Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (ICAM) acceleri els tràmits de les baixes per Incapacitat Laboral als treballadors que no van poder treballar degut al confinament. Els treballadors afectats han hagut d'acreditar aquesta condició a través d'un certificat que els ha expedit l’ajuntament. L’alcaldessa Noemí Trucharte assegura que a Vilanova del Camí s’han tramitat, de moment, uns tres-cents certificats, però aquestes persones continuen esperant el tràmit de l’ICAM, que els impedeix, entre altres coses, cobrar la prestació a final de mes. Segons ha explicat Noemí Trucharte està prevista una reunió telemàtica amb l’ICAM aquesta mateixa tarda de dilluns per intentar trobar solució a aquest problema burocràtic.

El nombre de residents positius a la residència Amavir continua augmentant i ja sumen 70

La situació de la residència Amavir continua sent molt greu. La xifra de positius ha augmentat fins als 71 i el nombre de víctimes mortals ja és de 48. La màxima preocupació de l’ajuntament, diu Noemí Trucharte és l’augment de positius tant entre els residents com entre les treballadores de la residència. A més, diu, Trucharte hi ha quatre persones en estat crític.

La situació és greu, diu l’alcaldessa que lamenta que el departament de Salut continuï sense contestar les cartes que s’han enviat des de l’ajuntament demanant una valoració sobre la possible intervenció del centre. A més, afegeix Trucharte, el centre continua sense tenir metge propi. 

Els nens i nenes podran sortir al carrer quan ho indiqui el govern i els experts. L'ajuntament vilanoví ho anunciarà pels canals oficials quan sigui efectiu

D’altra banda, l’alcaldessa Noemí Trucharte ha valorat l’anunci que aquest dissabte va fer el govern central sobre l’autorització de deixar sortir els infants de casa per gaudir d’una estona a l’aire lliure, a partir del 27 d’abril. L'alcaldessa ha fet una crida a la calma i ha demanat responsabilitat i prudència davant les mesures que es decretin: restriccions, horaris i condicions que en cas d’incompliment podria suposar un perill per als infants.

L’ajuntament recupera poc a poc la normalitat. Aquest dilluns s’ha incorporat una part de la plantilla

La plantilla municipal ha començat a reincorporar-se aquest dilluns a la feina. Des de l'Ajuntament, indica Noemí Trucharte, s’ha procurat flexibilitzar al màxim horaris i condicions de treball per adaptar-nos a les necessitats dels serveis però també a la dels treballadors. S’ha insistit, especialment en les mesures de protecció i seguretat i aquest matí els caps de departament han recollit els EPIS necessaris per als treballadors de cada departament.

La gestió i els tràmits de l’ajuntament es continuaran fent de manera telemàtica i, per tant, no estan permeses les vistes presencials a les oficines municipals.

L’alcaldessa també ha anunciat, que en la mesura del possible, aquesta setmana es començaran a fer petites obres -que ja estaven iniciades abans del confinament- i treballs de manteniment i millora en equipaments municipal que estan tancats o sense accés al públic. 

A l’ajuntament, diu Noemí Trucharte, no hem parat de treballar malgrat l’episodi del coronavirus i hem anat adaptant-nos a les circumstàncies. S’han hagut de canviar dinàmiques i reinventar-se dintre de les nostres possibilitats. És el cas de les regidories de Cultura  Educació que han organitzat diferents activitats per celebrar Sant Jordi, des de casa.

Darrera actualització: 20.04.2020 | 19:25