ENTREVISTA | Fotografies, relats, poemes i decoracions per celebrar aquest Sant Jordi confinats

Dilluns, 20 d'abril de 2020 a les 16:00

Aquest dijous és 23 dabril, Diada de Sant Jordi. Tradicionament, la plaça del Mercat de Vilanova del Camí s’omple de parades de llibres i roses, d’entitats i col·lectius que aprofiten aquest dia per tenir presència al carrer i contribuir a la festa.

La crisi actual, en plena pandèmia del coronavirus, fa impossible la celebració tradicional, però des de la regidoria de Cultura ja han programat un seguit d’activitats per celebrar Sant Jordi. S’han posat en marxa un concurs de fotografia, un de narrativa i un tercer de decoració de finestres i balcons.

Aquest serà un Sant Jordi atípic però que ha calgut adaptar-se a les circumstàncies que ens han tocat viure. El confinament ens ha permès tenir més temps lliure que podem aprofitar, diu la regidora, per participar en qualsevol dels concursos programats.

assegura la regidora de Cultura Carlota Silva

Per participar al concurs de fotografia només cal publicar una imatge -que tingui relació amb Sant Jordi, la lectura o els llibres- a Facebook o Instagram amb l’etiqueta #vdcllegeixacasa i etiquetant al @serveidecultura. 

El concurs té quatre categories: Infantil, fins a 11 anys; Jove, de 12 a 17 anys; Millennial, de 18 a 29 anys i Adults, per a majors de 30 anys.

La millor fotografia de cada categoria tindrà un premi de 50 € per gastar al comerç de Vilanova del Camí.

“Aquest any el llibre l’escrivim a casa”

Des de la regidoria de Cultura també s’ha posat en marxa un concurs de narrativa amb el lema “Aquest any el llibre l’escrivim a casa”. El certàmen preveu quatre categories amb tres premis per a cada una. El primer permi serà un val de 30 € i un libre de regal i el 2n i 3r premi, seran en forma de llibre.

A la categoria de 3 a 5 anys, els participants podran presentar un dibuix o una manualitat. Hauran de fer una foto i enviar-la a cultura@vilanovadelcami.cat

Els nens i nenes de 6 a 1 anys podran participar escrivint un conte de màxim 8 pàgines o un còmic.

Si teniu entre 12 i 18 anys, podreu presentar un relat d’una extensió màxima de 15 pàgines o un poema de 20 versos. 

I per últim, els majors de 19 anys podran escriure un relat de fins a 20 pàgines o un poema de màxim 30 versos.

El Jurat format per la directora i les tècniques de la biblioteca, així com les regidores de Cultura i Educació, faran públic el seu veredicte el mateix 23 d’abril. 

Per últim, la regidoria ha convidat a la ciutadania a decorar finestres i balcons per posar color a aquest Sant Jordi. La regidora Carlota Silva creu que és una bona iniciativa per entretenir a la quitxalla aquests dies de confinament. Es poden utilitzar materials reciclats o que tinguem a casa. Si voleu compartir les vostres decoracions, feu una fotografia i publiqueu-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #decoremvilanovadelcami. No us oblideu d’etiquetar també el @serveidecultura

Darrera actualització: 20.04.2020 | 20:50