Els regidors d’Esports de la conca plantegen diferents accions per garantir la continuïtat de la pràctica esportiva de tots i totes

Dimarts, 5 de maig de 2020 a les 10:00

Els regidors d’Esports d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena s’han reunit per valorar la situació que planteja aquesta crisi sanitària provocada pel coronavirus. El Consell Esportiu de l’Anoia va fer una anàlisi de la informació que es va trametre des de la Secretaria General de l’Esport i de la Diputació de Barcelona i estudia com recuperar l’activitat esportiva de forma segura i minimitzant qualsevol risc per  a la salut de les persones.

Tot i que des del govern central ja s’han començat a regular algunes accions i s’han calendaritzat en les fases de desconfinament per a la nova normalitat, encara hi ha molts dubtes pel que fa a la pràctica esportiva, les activitats que apleguen grans grups de persones, o que impliquen contacte físic.

El regidor d’Esports de Vilanova del Camí, Rafael Gabarri, creu que a finals d’aquest mes de maig o primers de juny es podrien reobrir les zones esportives municipals, a un terç de la seva capacitat,  per a les modalitats que no impliquin contacte físic. Les activitats s’haurien de fer a porta tancada ja que no es preveu l’assistència de públic fins el 2021.

Pel que fa les escoles d’estiu, explica Gabarri, és possible que el govern central també autoritzi la seva celebració, amb la condició de baixar les ràtios a un terç. “Haurem d’esperar a tenir més informació per continuar avaluant si és adequada o no la seva organització i si es pot garantir la seguretat dels participants” assegura el regidor d’Esports que afegeix que “caldrà esperar també les resolucions del govern central i de Sanitat, ja que no s’han concretat les mesures que s’haurien de prendre”.

Pel que fa a les competicions esportives, Gabarri, creu que haurem d’esperar al setembre per recuperar-les.

Rafael Gabarri ha traslladat algunes qüestions a la Diputació de Barcelona i al Secretari General d’Esports. Li preocupen els clubs i entitats esportives que no poden  competir, ni tan sols a porta tancada, i per tant, no poden tenir ingressos, creant una dificultat afegida a aquests clubs.

També es planteja diferents escenaris de cara a setembre i la recuperació dels jocs escolars, una activitat diu, que donada la excepcionalitat del moment hauríem de poder garantir a les famílies més vulnerables.

Per tot plegat des de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i, de manera consensuada amb els ajuntaments de la conca, estan valorant la creació d’unes ajudes per garantir la continuïtat de la pràctica esportiva de tots i totes.
 

Darrera actualització: 05.05.2020 | 18:45