El centres educatius de Vilanova del Camí es preparen per la obertura del centres a partir de l’1 de juny

Dilluns, 25 de maig de 2020 a les 15:00

L’alumnat català podrà tornar a les aules a partir de l’1 de juny, sempre que la zona on viuen hagi passat a la fase 2 de la desescalada. No es tracta d’una tornada general sinó pensada per ajudar especialment els i les alumnes dels últims cursos de cada etapa, és a dir, sisè, 4t d’ESO i 2n de Batxillerat. En tot cas, no es podran superar els grups de 13 alumnes a primària i 15 a secundària. D'altra banda, els centres hauran d'elaborar durant el mes de juny un pla de contingència per al curs 2020-2021.

Així ho explica al Pla de reobertura dels centres que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va publicar aquest dimecres. En aquest document, el govern català, també planteja una  sèrie de mesures de seguretat i higiene que cal seguir, com l’ús de les mascaretes en cas de no poder mantenir la distància social.

En aquests moments, els centres d’ensenyament de Vilanova del Camí així com la pròpia regidoria d’Educació, estan treballant amb les instruccions que ha fet arribar el Departament d'Educació, però la regidora Eva Vadillo ja ha avançat que no serà una tornada normal, és a dir, que no serà ni per a tot l'alumnat ni per tota la jornada, i que en cap cas es podrà fer classe i per tant, està previst continuar treballant telemàticament com s’ha fet fins ara.

Aquesta ordre del govern obliga novament als centres a reorganitzar-se per tal de fer segura aquesta tornada al centre. Fa dos mesos van haver de reinventar-se i formar-se a marxes forçades per poder fer el seguiment del curs escolar de manera telemàtica i ara, se’ls demana que també desenvolupin tasques presencials als propis centres.

El govern també ha autoritzat l’obertura de les llars d’infants, sempre que confirmin el compliment de les mesures de prevenció sanitàries i d’higiene i la realització de les mesures d’adequació d’espais i de reorganització de la llar, amb un màxim de 5 infants per espai i en cap cas de 0-1 anys, que és el grup de més vulnerabilitat degut a la immaduresa del seu sistema immunitari.

A Vilanova del Camí, segons explica la regidora Eva Vadillo, s’està valorant la reobertura de manera conjunta amb les direccions de les llars que mantenen contacte directe amb les famílies. 

Ara per ara, doncs, no hi ha massa coses clares. Durant aquesta setmana, els diferents centres d’ensenyament del municipi aniran informant de les seves possibilitats pel que fa a l’obertura dels centres abans del tancament del curs, previst per al 19 de juny.

Darrera actualització: 25.05.2020 | 20:06