COMUNICAT DE PREMSA | El govern de Vilanova prepara un paquet de mesures per alleugerir la greu situació de famílies, comerços, autònoms i PIMES locals

Dilluns, 4 de maig de 2020 a les 16:00

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha emès un comunicat per anunciar que aquest dilluns faran públiques un seguit d’accions i ajudes per apaivagar la greu situació en què es troben moltes famílies del municipi. 

“La situació d'emergència sanitària que ens ha tocat viure, no té precedents” diuen des del govern local i asseguren que “hem treballat des del primer moment per donar resposta a les necessitats i problemàtiques sorgides arran de la declaració de l'estat d'alarma. Una suma d'esforços que es refermarà aquest dilluns, quan faran públiques un conjunt de mesures socioeconòmiques per alleugerir la greu situació dels veïns i veïnes, comerços, autònoms i PIMES de la nostra població”.

Des del govern avancen, la posada en marxa de dues línies d'ajudes directes a les famílies afectades per ERTE I ERE i per als comerços i establiments de Vilanova del Camí .

Fins el moment, destaquen, “l'Ajuntament de Vilanova del Camí, ha atès les necessitats dels col·lectius més vulnerables, donant resposta a les dificultats sorgides amb la crisi sanitària, social i econòmica del Covid-19”. En aquest sentit, expliquen, “s'han ampliat les línies d'ajuda en tots els marges necessaris a escala pressupostària municipal i amb el suport de les línies d'ajuda de la Diputació de Barcelona”.

La coordinació amb les diferents administracions municipals i supramunicipals és de vital necessitat en aquests moments. Una tasca que es reflecteix en la resposta coordinada dels Ajuntaments de la conca d'Òdena davant les conselleries de la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu de tramitar les IT dels treballadors/es afectats pel confinament perimetral de la Conca o la gestió a la greu situació de les residències de Vilanova i el conjunt de l'Anoia.

L'Ajuntament de Vilanova del Camí, diuen al comunicat, “és molt conscient de les conseqüències d'aquesta crisi, i només amb l'esforç col·lectiu i el treball coordinat entre administracions en podrem sortir amb rapidesa”.

L'Ajuntament asseguren, “vol refermar el seu compromís, ineludible, amb veïns i veïnes de la nostra ciutat, agraint la dedicació i impuls dels i les treballadores municipals, incansables col·laboradors al llarg d'aquestes darreres setmanes”.

 

Darrera actualització: 04.05.2020 | 19:45