COMUNICAT CONJUNT - Els alcaldes i alcaldesses de la conca insisteixen a respectar estrictament el confinament de cara al cap de setmana “El virus no fa cap de setmana”

Divendres, 20 de març de 2020 a les 14:00

Aquest migdia, els alcaldes de la conca han fet una crida a la ciutadania de la conca d’Òdena perquè se segueixin respectant les mesures de prevenció i confinament ara que arriba el cap de setmana. Han agraït als veïns i veïnes que estan complint els requeriments establerts per les autoritats sanitàries i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i ha insistit que tothom es guiï per la informació comunicada a través dels canals oficials.

En la compareixença diària per explicar la situació excepcional que viu la conca d’Òdena, l’alcalde d’igualada ha explicat que ahir la situació “va passar de ser greu a molt greu”, ja que al final del dia es va comprovar, a través de les dades proporcionades pel Departament de Salut, que el nombre de víctimes ha augmentat considerablement a la ciutat. En aquest sentit, Castells adverteix que “sembla que l’episodi continuarà en aquesta línia i durant els pròxims dies seguirà havent-hi un degoteig constant de víctimes”. 

És per tot això, que des dels ajuntaments de la conca s’insisteix efusivament en la necessitat de complir les indicacions proporcionades tant per les autoritats municipals com pel departament de Salut i d’Interior: seguir amb la disciplina de confinament evitant sortir al carrer, complir distància de seguretat, evitar qualsevol contacte amb la gent i aplicar les mesures d’higiene perquè “el virus no fa cap de setmana”. 

Els alcaldes també han explicat que la conca d’Òdena té una alta taxa de contagi comparada amb la resta del país i que poder-la combatre depèn del compliment escrupolós del confinament i les indicacions de les autoritats. En aquest sentit, per tal de garantir un cap de setmana en què es respectin les mesures establertes, la policia local dels municipis confinats augmentaran els controls i la imposició de sancions a les persones que no compleixin el requeriment solidari de confinament.

L’Hospital de Bellvitge reforçarà l’Hospital d’Igualada amb personal i assessorament i suport telemàtic a diferent àrees hospitalàries
 

Els consistoris de la zona confinada també han agraït l’anunci de la consellera Alba Vergés respecte al suport que donarà l’Hospital de Bellvitge a l’Hospital d’Igualada, i han comunicat que esperen veure com es concreta aquesta ajuda en els propers dies. De la mateixa manera, els batlles han estès un agraïment “a les heroïnes i herois que estan treballant a l’Hospital d’Igualada que estan donant un servei públic exemplar en condicions molt complicades”, i ha insistit en la necessitat de rebre reforços de personal com de material tant per l’Hospital de la ciutat com per les residències de gent gran de la Conca d’Òdena que necessiten tot el suport. 

L’antic edifici de la Mútua Igualadina es prepara per convertir-se en hospital de campanya

Per altra banda, també s’ha informat que s’està treballant per poder disposar com més aviat millor de l’equipament sociosanitari ubicat a l’edifici de l’antiga Mútua Igualadina i que havia de ser una residència per a gent gran. Per això ha enviat un agraïment a tothom que està fent possible l’habilitació d’aquest equipament d’emergència: tant l’empresa propietària Healthcare Activos, que ha facilitat la cessió de l’espai, com Aigua de Rigat que oferirà subministrament d’aigua o les empreses industrials Enel i Grup Parera que proporcionaran el subministrament elèctric. 

Els alcaldes de la conca han volgut acabar la compareixença d’aquest divendres amb un missatge d’esperança “si es supera la propera setmana de confinament estricte, es podria a començar a veure una remissió de la situació”. Per això, des dels consistoris es demana la màxima solidaritat a la ciutadania per tal que compleixen les indicacions de les autoritats competents amb la voluntat de protegir tota la comunitat.

Darrera actualització: 20.03.2020 | 14:25

Vídeos

Imatges

Roda de premsa 20 març 2020