COMUNICAT CONJUNT | La MICOD donarà ajuts als comerços que van haver de tancar o van disminuir dràsticament els ingressos durant l’estat d’alarma

Dijous, 23 de juliol de 2020 a les 00:00

Els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena han presentat aquest dimecres els detalls dels ajuts a la reactivació comercial que la MICOD gestionarà arran de la subvenció concedida pel Departament d’Empresa de la Generalitat, en el marc del paquet de mesures específiques per dinamitzar l’economia de la zona, especialment castigada per la pandèmia.

L’alcalde d’Igualada i president de la MICOD, Marc Castells, ha explicat que es tracta de subvencions directes a les qual poden optar els titulars dels establiments que van haver de tancar arran del que establia el Reial Decret de declaració de l’estat d’alarma, que poden rebre un ajut de 1.500 euros, i els d’aquells que, a pesar de no veure suspesa la seva activitat han patit una disminució de la seva facturació del com a mínim el 70% en relació amb el segon trimestre de l’any 2019. Aquests últims rebran un ajut de 1.000 euros.

Les persones o empreses que estiguin interessades a rebre l’ajut podran presentar la corresponent sol·licitud a través de la plataforma e-tràmits de l’Ajuntament del municipi on estigui ubicat el seu establiment. Els consistoris de la Conca d’Òdena han treballat de manera conjunta per agilitar els procediments i els terminis de la tramitació per tal que se’n pugui beneficiar al més aviat possible el major nombre possible d’establiments. L’alcalde d’Igualada i president de la MICOD, Marc Castells, ha destacat en aquest sentit que “hem fet una petita revolució dins del món de l’administració”, ja que els interessats a rebre l’ajut només hauran de presentar una declaració responsable i les dades bancàries per poder rebre l’ingrés. El termini per fer la sol·licitud s’obre dilluns 27  juliol i finalitza el 15 de setembre.

Es calcula que en el conjunt de la Conca d’Òdena hi ha un miler d’establiments que es poden beneficiar d’aquestes subvencions directes.

L’lgualada Fashion&Design Hub agafa forma a l’antiga fàbrica de Vives Vidal

Els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena han fet aquest dimecres una visita a les obres d’adaptació de la futura seu de l’lgualada Fashion&Design Hub, que s’instal·larà en unes dependències de l’antiga fàbrica Vives Vidal de la capital de l’Anoia. La visita ha permès conèixer l’estat de l’actuació, que farà possible disposar d’aquest instrument d’impuls i suport al desenvolupament de les indústries del disseny de la comarca.

En la posterior compareixença davant dels mitjans de comunicació, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i David Garcia, director general de FITEX (Fundació Privada per a la Innovació Tèxtil), han destacat que més enllà de les noves instal·lacions, cal posar en valor les iniciatives i els projectes que l’Igualada Fashion&Design Hub ja està impulsant i han posat com a exemple el model de mascareta higiènica homologada de FITEX. Les màscares es fabricaran íntegrament a Igualada i es comercialitzaran al wwww.087locallab.com. Diverses empreses del territori estan aprofitant els coneixements d’aquesta investigació per desenvolupar productes propis o per a tercers, generant nova activitat econòmica a la comarca. La intenció, després assolir aquesta primera fita, és seguir treballant per a la millora del producte i fer un model apte per a entorns sanitaris.

Aquest desenvolupament i posterior comercialització han estat possibles gràcies als recursos del Pla d’Especialització Competitiu Territorial (PECT) liderat per l’Ajuntament d’Igualada i participat per FITEX i el Clúster Català de la Moda. Castells i Garcia han explicat que aquest projecte és un exemple de com la col·laboració públic – privada pot contribuir a impulsar i reforçar les capacitats industrials d’un territori.

De fet aquesta col·laboració ha estat intensa i els darrers anys s’han aconseguit altres resultats importants, com l’aprovació de la Comunitat Indústries del disseny, amb ajuts per a empreses i entitats de la Comarca de l’Anoia per valor d’1.583.898 € que han arribat a empreses dels sectors tèxtil i blanquers per a innovar en sostenibilitat aplicada a processos industrials, o el Projecte Intertex, a través del qual s’ha aconseguit de la Unió Europea un total de 731.114 € per a la internacionalització de les pimes del sector tèxtil i moda amb altres territoris de França, Portugal i València.

El calendari previst és que les obres d’adequació de l’lgualada Fashion&Design Hub, que han comportat una inversió de 2 milions d’euros, finalitzin el mes de febrer de l’any que ve.
 

Darrera actualització: 03.08.2020 | 20:01

Imatges

Visita Igualada Fashion&Design Hub