COMUNICAT CONJUNT | Els alcaldes i alcaldesses confirmen l’evolució positiva de la pandèmia a la conca d’Òdena

Dimecres, 29 d'abril de 2020 a les 14:00

Els alcaldes i alcaldesses de la conca d’Òdena, en la compareixença d’aquest dimecres, han fet referència a les reunions que aquesta setmana han mantingut amb diversos membres del Govern de la Generalitat.

Dilluns van mantenir un contacte telemàtic amb el conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet, en què es va acordar la reactivació immediata del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la conca d’Òdena.

Dimarts, es van fer sengles reunions amb les conselleres de Salut i de Presidència, Alba Vergés i Meritxell Budó per avaluar la situació sanitària i econòmica de la zona. La consellera de Presidència va plantejar una línia d’ajuts específics per als ajuntaments de la zona i la consellera de Salut els va exposar que l’evolució sanitària és positiva i que l’epidèmia a la conca d’Òdena està controlada

L’alcalde Marc Castells també ha explicat que els ajuntaments de la Conca d’Òdena estan treballant conjuntament diversos instruments d’actuació en l’àmbit social i en el de promoció econòmica. “Són actuacions que anem consensuant i que cada municipi anirà adaptant a les seves necessitats i capacitats. Per tant, acordem un mateixa línia d’actuació, amb adaptació a la singularitat de cada municipi”.

Finalment, l’alcalde d’Igualada ha ofert les dades de mortalitat d’aquesta darrera setmana als municipis de la conca d’Òdena i ha indicat que del 22 al 28 d’abril, el 2019 es van produir 13 defuncions i aquest any 2020 n’hi ha hagut i 20. Castells ha destacat que es manté la línia descendent i, per tant, es confirma l’evolució positiva de la situació.

Darrera actualització: 29.04.2020 | 14:25