COMUNICAT CONJUNT | Els ajuntaments destaquen que les primeres mesures anunciades pel Govern “reflecteixen l’esperit d’unitat i de consens que hi ha a la Conca”

Dimecres, 27 de maig de 2020 a les 17:00

Els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena han refermat aquest dimecres la necessitat que, malgrat que les dades de l’evolució de la situació sanitària són molt positives, “no ens podem relaxar”. En aquest sentit, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha afirmat que “el missatge és que necessitem, més que mai, que es compleixi estrictament i que hi hagi la voluntat individual inequívoca de cada persona de protegir la societat protegint-se ella mateixa” i ha afegit que “nosaltres hem patit massa per permetre un rebrot i demanem a la gent el control exhaustiu de les mesures de seguretat”.

Els ajuntaments de la Conca d’Òdena també han anunciat que, en cas que es mantingui la bona evolució i es pugui anar avançant en les fases de desconfinament, s’ha acordat obrir les piscines municipals aquest proper mes de juny, “sempre adaptant-nos als calendaris i a les condicions que s’estableixin en cada moment en funció de la fase de desconfinament”.

Els alcaldes i alcaldesses també han volgut fer una valoració de la visita que dilluns va fer a Igualada el president de la Generalitat, Quim Torra. Els alcaldes s’han mostrat agraïts per la vinguda a la Conca d’Òdena, que és el territori que més ha patit en aquesta crisi. A més, també valoren molt positivament les mesures anunciades per a la reactivació econòmica: “Seguint la recuperació sanitària, hem de treballar fort per la recuperació econòmica i social de les famílies. En aquest sentit, els ajuts anunciats pel president Torra són una gran notícia per als 7 municipis de la Conca”.

Marc Castells ha destacat que la inversió d’1,5 milions d’euros per a la reactivació del sector del comerç i de serveis ha de permetre concretar o intensificar algunes de les mesures, campanyes i iniciatives que ja s’han anunciat en aquest àmbit, com l’impuls de la plataforma Conca Comerç.

Els ajuntaments també han destacat les inversions anunciades en l’àmbit del coneixement i la recerca, concretades en 2 milions d’euros per construir un nou edifici del campus de Ciències de la Salut i en l’increment en 500.000 euros de l’aportació de la Generalitat al Campus d’Igualada-UdL. A més, han destacat que “l’acreditació de l’Hospital d’Igualada com hospital universitari serà un impuls molt important, no només per als estudis universitaris, sinó també per al reconeixement d’aquesta institució i, sobretot, pel prestigi que suposarà de cara a la captació de nous especialistes”.

Darrera actualització: 27.05.2020 | 19:01