COMUNICAT CONJUNT | Els ajuntaments de la conca i Funerària Anoia reforcen preventivament els serveis dels cementiris municipals

Dimecres, 25 de març de 2020 a les 15:15

Els alcaldes i alcaldesses de la conca han fet un reconeixement al personal dels serveis funeraris municipals de la conca d’Òdena i han destacat que, “atesa la situació de confinament i al brot de Coronavirus, als cementiris dels nostres municipis s’han reforçat els serveis”.

Els serveis funeraris estan dimensionats per a una situació de normalitat i aquesta no l’és, amb més casos de persones difuntes. “En un moment en què podem preveure un tensament de l’activitat del crematori municipal, hem decidit conjuntament amb Funerària Anoia -l’empresa que gestiona aquest servei municipal-, ampliar la zona refrigerada amb un dispositiu mòbil”. 

Els alcaldes esperen que “no s’hagi d’utilitzar, no està en funcionament i en la situació actual no hi ha previsió d’activar-lo”.Qualsevol persona que sigui víctima d’aquest episodi de coronavirus se li ha de garantir un tracte digne i humà”,  per això han agraït a la Funerària Anoia “el tracte que estan dispensant, atès que els familiars no poden acudir a acomiadar els seus familiars”. 

Els ajuntaments d’Igualada i Òdena i Fira d’Igualada anuncien la suspensió de la Fira Aerosport

L’alcalde d’Igualada Marc Castells també ha anunciat que, conjuntament amb l’Ajuntament d’Òdena i Fira d’Igualada, “s’ha decidit suspendre la 28a edició de la Fira Aerosport, que s’havia de celebrar els dies 9 i 10 de maig”. Castells també ha explicat que han rebut un avís del CECAT d’alerta per neu amb la previsió que demà pugui nevar a les cotes d’entre 400 i 600 metres.

“Això ens preocupa, l’Ajuntament d’Igualada i la resta d’ajuntaments ja ha començat a preparar el dispositiu per si hi hagués una nevada; estem preparats, però volem demanar a les administracions que són titulars de totes aquelles carreteres que condueixen a les nostres ciutats des de l’autovia A-2, fins a carreteres comarcals de la Generalitat o les provincials, titularitat de la Diputació, que extremin les mesures de prevenció quant a neteja. Ens preocupa que tots els professionals de l’Hospital d’Igualada o dels centres d’atenció primària o serveis bàsics puguin arribar als seus llocs de feina”

Marc Castells, alcalde d’Igualada

Així mateix, l’alcalde ha afirmat que, des que va començar el confinament el divendres 13, s’han rebut més de 2.000 trucades, només a l’Ajuntament d’Igualada, “amb demandes de tota mena i que estan sent resoltes amb els dispositius de què disposem els ajuntaments, estem treballant per fer-ho possible”. 

Els alcaldes demanen seguir únicament els canals oficials i no compartir informacions falses 

Els alcaldes i alcaldesses han fet un recordatori de no fer cas a informacions falses que corren per les xarxes. “Ahir a la tarda es va crear alarma per un vídeo d’una persona estesa a terra a la plaça del Rei. Es tractava d’una persona en estat d’embriaguesa, es va avisar l’ambulància, però no va ser necessari el seu trasllat a cap centre hospitalari. Per tant, demanem responsabilitat a la ciutadania i que no es difonguin aquest tipus de materials per evitar l’alarmisme que pot generar”, han reclamat. 

Sobre la dinamització del teixit productiu, els alcaldes opinen que en “uns moments excepcionals, l’Estat hauria de ser més ambiciós amb les mesures que han pres i pensem que aquestes mesures no acompanyen per res el teixit econòmic del nostre país, els autònoms i petites i mitjanes empreses”. “L’Estat hauria de ser més ambiciós, prendre mesures concretes per a autònoms i petites i mitjanes empreses, no només per no tancar, sinó per -quan passi aquest episodi-, tornar a obrir”, ha afegit. 

Sobre el confinament, que en les pròximes hores arribarà a 14 dies, han remarcat que “el confinament és fins a nova ordre. Estem sotmesos al que dictaminin. No podem fer altra cosa que esperar que Sanitat i Interior dictamini el millor per a tots nosaltres i que ens diguin si la previsió és mantenir o no mantenir aquest dispositiu”. 

Sobre la resolució de les baixes ILT per als treballadors confinats que no poden sortir de la Conca o viceversa, que encara no apareix al DOGC, Castells rebutja que sigui “un problema polític”. “És un problema de gestió en un moment de crisi molt gran”.

Darrera actualització: 25.03.2020 | 17:49

Vídeos