Campanya per ‘enganxar-se’ al civisme i fer una correcta recollida de trastos vells i voluminosos

Divendres, 7 d'agost de 2020 a les 00:00

Amb l’eslogan “Per una Vilaneta enganxa’t al civisme”, la regidoria de Medi Ambient té previst iniciar una campanya informativa al voltant de la recollida de voluminosos que han d’anar a la deixalleria i no a als contenidors. Per mitjà de cartells adhesius fixats als contenidors de rebuig de tot el municipi, explicaran com fer-ne un bon ús.

“Ni el carrer ni la vorera són contenidors”, és un dels lemes de la campanya que vol sensibilitzar sobre la neteja dels carrers com una responsabilitat ciutadana. Ens recorda que els mobles i trastos vells no s’han de deixar al costat dels contenidors lliurament, si no els dies estipulats: dimarts i divendres de 14:00 a 16:00 h i sota demanda; cal trucar primer a l’Ajuntament (93 805 44 22) per comunicar-ho. 

Aquest servei de recollida es pot fer servir en el cas d’estris vells o mobles en petita qualitat. Els mobles grans i altres objectes voluminosos s’han de portar directament a la deixalleria vilanovina. També ha d’anar obligatòriament a la deixalleria la runa, la resta de poda, els pneumàtics, els recipients de pintura… Aquells elements no només embruten i fan malbé els contenidors i les voreres, sinó que també poden posar en risc la salut dels operaris i dels vianants.

L’horari habitual de la deixalleria de Vilanova del Camí és de dilluns a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 19:30 h. L’equipament municipal està al carrer dels Tintorers, número 29. És un servei gratuït.

En els adhesius que es començaran a col·locar als contenidors durant aquest mes i principis de setembre, també s’alerta sobre les sancions per cometre accions incíviques, que poden arribar als 750 €.

Horaris alterats temporalment per la pandèmia i mesures de seguretat

Com a conseqüència de la pandèmia la deixalleria va romandre tancada durant el confinament. A partir del dia 27 d’abril va començar a obrir, en un horari més reduït, de dilluns a dissabte, de 9:00 a 13.00 h i amb mesures preventives addicionals pel COVID. Les persones que en fan ús del servei hi han d’anar protegits, amb mascareta i guants d’un sol ús, i respectant la distància de seguretat. La instal·lació també disposa de gel hidroalcohòlic per a les persones usuàries.

D’altra banda, el passat 11 de maig, es van activar tots els serveis de recollida que quedaven pendents: la recollida de trastos i voluminosos, i la recollida de cartró als comerços. En aquest darrer cas, el cartró comercial s’ha de deixar ben plegat a la porta de l’establiment. L’Ajuntament ofereix el servei porta a porta als establiments sempre i quan ho sol·licitin prèviament, presentant una instància.

Darrera actualització: 07.08.2020 | 18:45

Imatges

Campanya voluminosos adhesius cartell