ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-  sense estils
cercar

Pressupost Participatiu 2017

Ajuntament logo gran

L'Ajuntament de Vilanova del Camí ha engegat el procés participatiu per recollir propostes ciutadanes per millorar el municipi. 

Aquest any el pressupost participatiu està dotat amb 40.000 €. 
15.000 € es destinaran als centres escolars, 5.000 € per centre, mentre que la resta, 25.000 € es dedicaran als projectes que esculli la majoria de la població.

La primera fase del procés participatiu, del 10 al 24 de novembre, consistirà en una recollida oberta de propostes, idees o suggeriments de la ciutadania amb l'objectiu de millorar el municipi.

A diferència d'altres edicions, la voluntat és que la ciutadania sigui partícip del procés des del seu inici i, per tant, que decideixin en quins projectes o accions volen que es destinin els recursos municipals. Per això s'ha optat per presentar un formulari completament obert on hi tenen cabuda totes les propostes.

Poden participar en aquest procés totes les persones empadronades al municipi, majors de 14 anys. Només serà vàlid un vot per persona.

El termini per fer propostes serà del 10 al 24 de novembre, ambdós inclosos. 

Si voleu participar en aquest procés, llegiu atentament les bases:

BASES REGULADORES DEL PRESSUPOST PARTICIPATIU

El Pressupost Participatiu del 2017 té una dotació econòmica de 40.000 €, que es preveu destinar a dues línies de participació:
•    25.000 € es destinaran a les propostes escollides per la població de Vilanova del Camí, que prèviament s'estudiaran, quantificaran per les diverses àrees de l'Ajuntament i la ciutadania.
•    15.000 € es destinaran als centres de primària, de manera equitativa, 5.000 € cada centre, en aquells projectes que hagi escollit cada centre.

Les presents bases regulen la votació de la línia de participació a:

1. Qui hi pot participar?

2. Quan es podrà votar?

3. Com i on es podrà votar?

4. Butlletes de participació

5. Resultats


1. Qui hi pot participar?

Podran votar tots els ciutadans de Vilanova del Camí, segons el padró de data 01/01/2017, majors de 14 anys.

2. Quan es podrà votar?

El calendari d'aquesta primera fase del procés és del 10 de novembre fins el 24 de novembre del 2017.

3. Com i on es podrà votar?

Les votacions es poden fer de manera presencial i telemàtica:

Presencialment: 
Hi haurà urnes i butlletes als següents equipaments municipals:

  • Àrea de Cultura: President Companys, 1 2n pis , de 8 a 15 h
  • Registre de l'Ajuntament de Vilanova del Camí: Plaça del Castell, 1 de 8 a 15 h de dilluns a divendres i dijous tarda de 17 a 19:30 h
  • Oficina de Registre del Mercat Municipal de Sant Hilari de 9 a 14h de dilluns a divendres i dimecres i divendres de 17 a 20:30 h
  • Centre Cívic Barri la Pau: Verge del Cap, 26; de dilluns a divendres de 15 a 19:00 h

Telemàticament: 
A través del web de l'Ajuntament: www.vilanovadelcami.cat 

4. Butlletes de participació

Les butlletes de participació demanen algunes dades obligatòries com el NIF i NIE, el títol de la proposta que es planteja i una breu descripció del projecte.
Totes les votacions s'acceptaran inicialment i després es comprovarà que es compleixen les condicions requerides a les bases. Per exemple, estar empadronat a Vilanova del Camí i tenir com a mínim 14 anys. També es comprovarà que no s'hagi votat més d'una vegada. En cas de no complir alguna d'aquestes condicions, el vot es considerarà nul.

5. Resultats

Els resultats del procés es faran públics a través del web municipal i dels mitjans locals, Ràdio Nova i Vilanova Informació.
Totes les propostes recollides en aquesta primera fase seran valorades i se'n farà una tria que passaran a la segona fase del procés, on es concretaran, i la ciutadania les podran votar.
 Ajuntament de Vilanova del Camí · NIF P-0830300-J
Pl. del Castell, 1 · 08788 Vilanova del Camí · T. 93 805 44 22 · F. 93 805 42 90
Diputació de Barcelona