ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-  sense estils
cercar

Torrent de la Garrigosa i de Can Bernades

Km: 5,5 Desnivell: 80 mts Dificultat: Fàcil
Ruta Torrent Garrigosa i Can Bernades

Itinerari:

Agafem la carretera direcció al cementiri. Seguim el camí que surt cap a la dreta, passant entre camps de conreu de cereals, on trobem la borratja als seus marges. Més endavant el camí es transforma en un sender que baixa cap al torrent de la Garrigosa. Tot seguit entrem en un petit bosc de ribera on observarem l'àlber , la vidalba , i l'arç blanc .
En un racó del torrent, sota un om i al costat d'un salze de gran grandària, trobem la font del Cargol. El camí s'encaixona entre talussos de terra tot transcorrent paral·lelament al torrent fins que arribem a una trifurcació situada sota la torre de les Cabòries. Agafem el camí que surt cap a l'esquerra i puja fins a una zona de camps de conreu, on localitzarem l'argelaga , l'olivarda i el card girgolé . Passem el pont de la Ronda Sud direcció a Can Bernades, i molt a prop de “Les Parellades” veurem exemplars d'aranyoner . Al torrent de Can Bernades, que passa per sota de la casa, notarem un canvi en la vegetació: el bosc s'atapeeix i ens trobem en un bosc de ribera, amb exemplars de roure de fulla petita i algun sanguinyol .
Un cop arribem a Can Bernades, agafem el camí que surt a l'esquerra. Si volem visitar la font de Can Bernades, haurem d'agafar un petit sender que surt del marge esquerra del camí, i tornem a entrar en zona humida amb presència d'esparreguera . Tornant al camí principal, passarem entre més camps de conreu fins que arribem a un bosc de pi blanc on ens desviem cap a l'esquerra, agafant el sender que torna cap a Vilanova. Abans de passar el túnel trobem la font de la Noia. El camí discorre paral·lel al torrent i anem observant la vegetació de ribera fins que finalitzem la ruta a Can Muscons.


Ajuntament de Vilanova del Camí · NIF P-0830300-J
Pl. del Castell, 1 · 08788 Vilanova del Camí · T. 93 805 44 22 · F. 93 805 42 90
Diputació de Barcelona