ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-  sense estils
cercar

Ruta pel Esgavellats

Km: 6,7 Desnivell: 200 mts Dificultat: Mitjana
Ruta pel Esgavellats

Itinerari:

Anem en direcció al Parc Fluvial i creuem el riu pel pont de ferro. Seguim caminant per l'altre marge del riu, on trobem l'om , l'àlber i el salze . Passem per sobre la passarel.la cap al dipòsit d'aigua del Fontanelles, fins a trobar un camí que surt a la dreta. Deixem a la dreta Cal Tudó i entrem en un sender amb presència d'aranyó , fins arribar al camí dels dipòsits, que seguirem cap amunt. Una mica més endavant, agafem un camí cap a la dreta, on veurem sanguinyol , lligabosc etrusc i mediterrani .
Arribarem a un sender que surt cap a l'esquerra indicant els Esgavellats. Ens endinsem en una formació mixta de pi blanc i alzina , amb aritjol . Un cop arribem a la zona dels Esgavellats, notem la frescor i la humitat. Aquí hi trobarem el segell de salomó . Després de superar l'estret pas entre parets de roca i les dues escales, arribem a un camí situat sota la línea d'alta tensió, on hi veurem la farigola i la pistolòquia . L'agafem cap a la dreta fins arribar a un sender que puja cap a l'esquerra indicat la ruta dels Esgavellats. En aquesta pujada trobarem el marfull , la sajolida , el boix i el galzeran . Arribem a la carena de la serra de Collbàs. En aquest punt hem de deixar la ruta marcada com “els Esgavellats” i agafar el sender en direcció esquerra.
Seguim el sender PR -C119 de la conca, i tot passant per zona de foixarda i bruc d'hivern , arribarem al camí del dipòsit d'aigua. Agafem un camí cap a l'esquerra, baixant direcció a Vilanova. En aquest tram hi veurem servera i vidalba . Tot tornant, passem per sobre de la Ronda Sud, on hi abunda l'olivarda . Entre camps de conreu seguim el camí fins arribar a Can Muscons.


Ajuntament de Vilanova del Camí · NIF P-0830300-J
Pl. del Castell, 1 · 08788 Vilanova del Camí · T. 93 805 44 22 · F. 93 805 42 90
Diputació de Barcelona