ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-  sense estils
cercar

El Bosc de Ribera

Km: 2,3 Desnivell: 31 mts Dificultat: Fàcil
Ruta El Bosc de Ribera

Itinerari:

Sortint direcció a la riera de Can Bernades, hem d'agafar el sender que va pel darrere de Can Muscons i seguint el curs del torrent de Can Bernades. Anem seguint paral·lels al curs de la riera, on veurem un petit bosc d'àlbers , alguns exemplars dels quals de gran grandària, avellaners , om i arç blanc . Hem de seguir recte fins que tornem a trobar-nos amb el torrent i passem per sota del pont de la Ronda Sud, al costat de la Font de la Noia. Arribem a una bifurcació on agafem el sender que surt cap a l'esquerra.
Aquest sender passa paral·lel a un torrent que és afluent del de Can Bernades: el torrent Cairó, que presenta un règim pluvial inferior al de Can Bernades, i això fa que hi hagi menys humitat i en comptes d'un bosc de ribera, presenti una zona de vegetació mixta on s'hi barregen pins i roures. Aquí trobarem el sanguinyol , la vidalba , l'aranyoner i el lligabosc etrusc , entre d'altres.
Passem pel costat d'una antiga bassa. Hem de seguir el sender fins que es bifurca i agafarem el camí de l'esquerra, que passa per l'altre costat del torrent Cairó. En aquest sender, concretament al marge dret, trobarem un dels roures de fulla petita més grans de tot el terme municipal: el seu tronc mesura més de 200 cm. de diàmetre. Si seguim el sender acabem enllaçant amb el camí del principi, i podrem tornar a la casa de Can Muscons pel mateix camí. Aquest itinerari, malgrat tenir un recorregut petit i sent el més curt de tots els itineraris, presenta una gran varietat de vegetació.


Ajuntament de Vilanova del Camí · NIF P-0830300-J
Pl. del Castell, 1 · 08788 Vilanova del Camí · T. 93 805 44 22 · F. 93 805 42 90
Diputació de Barcelona