ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-  sense estils
cercar

La serra de Collbàs

Km: 9,7 Desnivell: 279 mts Dificultat: Mitjana
Ruta LA Serra de Collbas

Itinerari:

Sortint direcció a la riera de Can Bernades, hem d'agafar el sender que va pel darrere de Can Muscons. Anem seguint aquest sender un bon tros mentre observem la vegetació de ribera, amb presència de vidalba , saüc i aranyó . Passat el túnel de la carretera, ens trobem una bifurcació on agafem el sender que surt cap a l'esquerra, que passa pel costat del torrent Cairó, amb pins i roures .
Seguim aquest sender que enllaça amb el camí dels dipòsits, fins arribar al trencall de Can Baldufes. Agafem un petit sender que enllaça més amunt amb el camí dels Esgavellats. Seguim pel camí fins trobar una zona rocosa on surt un sender que hem d'agafar a l'esquerra i que s'enfila cap amunt. Passem una zona esclarissada de vegetació amb línies d'alta tensió, on destaquen la bufalaga i la farigola i acabem sortint en un revolt d'un camí. Hem d'agafar-lo cap a l'esquerra i amunt, fins a trobar el PR de la conca, que seguirem fins arribar a Collbàs, on observarem la jonça , la sabina , el marfull i el càdec .
Passarem pel coll de la Llentilla, que rep el seu nom per la gran abundància de nummulitis, fòssils semblants a les llenties, i arribarem als dipòsits d'aigua de Collbàs. Si es vol, es pot aprofitar per fer una visita al Santuari de la Mare de Dèu de Collbàs, que es troba a 200 escassos metres dels dipòsits. Per tornar, hem de deixar de seguir el PR i agafar el camí de baixada, fins passar la línea d'alta tensió. Agafem un camí que surt cap a la dreta i ens portarà cap a Can Bernades. Després de passar pel costat de les cases de Cal Pelegrí, agafem el sender que baixa fins a la riera de Can Bernades i ens retorna a Vilanova.


Ajuntament de Vilanova del Camí · NIF P-0830300-J
Pl. del Castell, 1 · 08788 Vilanova del Camí · T. 93 805 44 22 · F. 93 805 42 90
Diputació de Barcelona