ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-  sense estils
cercar

El Turó de la Guàrdia

Km: 6,4 Desnivell: 160 mts Dificultat: Mitjana
Ruta Turo de la Guardia

Itinerari:

Ens encaminen cap al Parc Fluvial, on podrem veure vegetació típica d'ambients de ribera, amb alguns exemplars d'àlber de gran grandària i alguns oms . Seguint tot recte i passant per sota la ronda sud, entrarem en una pineda de pi blanc . En aquesta zona trobarem el càdec , el romaní i algun roure de fulla petita .
Seguirem pujant en direcció al Puig de la Guàrdia, on trobarem alguns exemplars de sajolida , sabina , argelaga , llentiscle , boix i bruc d'hivern . Un cop arribem al coll, de seguida ens trobem un sender que surt a l'esquerra que ens porta al cim del Turó de la Guàrdia, tot pujant per escales de fusta. Des d'aquí podrem gaudir d'unes bones vistes de la conca d'Òdena.
Tornem fins a l'encreuament de sota però aquest cop seguim les marques del PR de la conca, marques blanques i grogues. Anem caminant per la carena de la Serra de la Guardia. Ens trobem enmig d'una zona bastant descoberta i pedregosa que ens permet veure una part del terme municipal de la Pobla de Claramunt. Hem d'estar atents en aquesta zona i agafar un sender de baixada i que passa per sota de les línies elèctriques. En aquest punt podrem observar alguns garrics i també la foixarda amb els seus característics botons liles.
Un cop sortim al camí principal, l'agafem cap a l'esquerra. Desfem el camí que hem fet, per tornar a arribar al Parc Fluvial. Podem vorejar-lo per l'altre marge del riu fins arribar novament a Can Muscons.


Ajuntament de Vilanova del Camí · NIF P-0830300-J
Pl. del Castell, 1 · 08788 Vilanova del Camí · T. 93 805 44 22 · F. 93 805 42 90
Diputació de Barcelona