ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-  sense estils
cercar

II Cursa per la Pau. Una realitat de germanor i solidaritat

L'1 de setembre del 2002 sortia amb tots els honors de Calcinaia, la Cursa vers Vilanova del Camí. Als quasi seixanta atletes d'ambdós municipis els hi quedaven més de 1200 quilòmetres en una cursa de relleus, que el més important no era arribar primer, sinó arribar gràcies a l'esforç i la col•laboració de tots els participants, tant corredors com les persones de recolzament logístic que els acompanyaven fens un total de gairebé cent persones.

La “Marcia per la Pace” tenia com a bandera la Pau a l'Orient Mitjà i la solidaritat amb el poble Saharauí. I és que Calcinaia i Vilanova del Camí no vàrem trobar millor manera de celebrar el desè aniversari de l'Agermanament entre els dos municipis, que amb un projecte de Pau i Solidaritat, ja que aquest dos valors humans van lligats indestriablement a la idea de germanor entre els pobles i ciutats com els nostres.

Aquest projecte tant ambiciós només podia realitzar-se sobre la base d'un Agermanament tan viu, fort i consolidat com el que existeix entre nosaltres i tanmateix a la generositat infinita dels ciutadans i ciutadanes de Calcinaia i Vilanova del Camí. Aquesta ferma voluntat, expressada amb aquest acte va aconseguir també la de dos municipis europeus més, com son Noves a França i Hoptsen a Alemanya. El diumenge es va signar conjuntament un document de recolzament dels quatre municipis a la causa Saharauí, que es transmetrà al Parlament europeu i altres instàncies Internacionals.

La impressionant i emotiva arribada dels atletes participants a Vilanova del Camí, les abraçades entre llàgrimes entre corredors i qui els esperàvem, va ser com un esclat de sentiments i emoció continguda, que demostrà la fortalesa del compromís en aquest objectiu de Pau i Fraternitat europea, fent sortir a la llum del dia, la part més noble del sentiment humà, tot reforçant la convicció de que és possible un futur de Pau i Germanor millor que el que ens ha tocat viure.

Moltes, moltíssimes gràcies en nom del nostre poble, a tots els que amb la seu comportament altruista el seu esforç i treball generós, han fet possible aquest gran projecte. Hem estat capaços de donar un exemple de comportament humà, que quedarà gravat per sempre en els nostres cors i en la memòria col•lectiva dels nostres pobles. Gràcies també per obrir-nos una porta a l'esperança.

El Vostre alcalde
Joan Vich Adzet


Ajuntament de Vilanova del Camí · NIF P-0830300-J
Pl. del Castell, 1 · 08788 Vilanova del Camí · T. 93 805 44 22 · F. 93 805 42 90
Diputació de Barcelona